Critica del concierto de Glaucs en Luz de Gas (Barcelona) el 21 de Junio de 2014La mas completa agenda de conciertos y bares, asi como la biografia y discografia de los principales grupos que tocan en Barcelona.
    

Clicka aquí para ver todas las críticas de conciertos

Glaucs
Luz de Gas (Sala B)
21/06/2014

Texto y fotos: Benja Berbel
Foto: Rockimprès

L'esperat retorn de Glaucs no va defraudar els seus seguidors en la presentació oficial a Barcelona del seu nou disc 'Hem conegut la nit' (Música Global, 2014). Si bé és cert que el grup ja havia tingut bones excuses per retrobar-se, com el desè aniversari del primer disc o alguns concerts de celebració; aquest nou disc es produeix catorze anys després del seu últim enregistrament d'estudi, 'Si vols venir' (2000). Enrere queden el seu àlbum homònim de debut el 1996 o 'Simbènia' dos anys més tard.

Prèviament el cantautor Jordi Ninus va talonejar el concert de Glaucs amb un concert acústic amb Jimmy Vidal a la guitarra, tot presentant del seu àlbum 'Camina' un bon grapat de cançons plenes de missatges positius. Un camí ple de somnis, portes obertes, saltant barreres i caminant endavant amb respir i sense pressa.

Tot seguit Glaucs van fer gaudir els seus incondicionals durant dues hores -en un concert al qual només es podia accedir amb invitacions- per presentar gairebé totes les noves cançons juntament amb les més emblemàtiques de la seva carrera. La banda liderada per Jofre Bardagí, amb Marcel Ferre (teclats), Alexandre Rexach (guitarra i steel guitar), Jose Luis Vadillo (baix) i Àngel Valentí (bateria) va sonar compacta i contundent en tot moment.

Així, van sonar una dotzena de les noves cançons, entre les quals destaquen el primer single 'La cançó de la rebequeta i el moscatell' amb una melodia a l'alçada de les millors cançons de Glaucs; la cançó que dona títol al disc, 'Hem conegut la nit', una metàfora del que ha passat des que van acomiadar-se l'any 2002 fins fa un parell d'anys quan van anunciar que tornaven. D'altres com 'Va ser ahir', que també reflecteix el pas del temps. I la més emocionant dedicada a la seva filla 'Quan somriu a la gent'.

No van faltar cançons com 'Ho tornaria a fer', 'La nit de Reis', 'Els teus ulls glaucs' o 'Si vols venir', molt agraïdes per un públic desitjós de recordar i tornar-se a retrobar amb el grup. Tal com va dir Bardagí: "Som els Glaucs i hem tornat". Després d'aquest temps de provar la ruleta de diferents vols aquí i allà, de conèixer matinades, entre límits del tot o res, tan rematadament tossuts i un pèl més grans, Glaucs continua oferint cançons sinceres fruit d'experiències viscudes i en què la maduresa del grup, les noves melodies i la veu de Jofre Bardagí són raons prou consistents per creure que sens dubte ens trobem davant el millor disc de Glaucs.


Foto: Rockimprès





Atiza contiene la mas completa agenda de conciertos y bares, asi como la biografia y discografia de los principales grupos que tocan en Barcelona
Atiza 1999-2024 · Aviso Legal · Política de Privacidad · Condiciones de Uso